Biografie

Ik groeide op in een muzikaal gezin met uiteenlopende muziek, van Bach tot Nederlandse luisterliedjes.

Al heel vroeg wist ik dat ik bas wilde spelen. Mijn ouders gaven mij eerst een klassieke gitaar. Ik stemde de snaren van mijn gitaar meteen zo laag mogelijk en zocht alle baslijnen uit van de muziek uit de hitlijsten. Zo is het basspelen bij mij begonnen!

Na een korte tijd basgitaarles, speelde ik al snel in verschillende bandjes. Op mijn 19de ging ik naar Artez Conservatorium, (Arnhem, Enschede, Zwolle). Tijdens deze periode groeide mijn affiniteit met de jazzmuziek.

Naast de jazz, bleef ik mij ook ontwikkelen in de popmuziek. Mijn bekendheid met klassieke muziek kreeg ook steeds meer vorm tijdens mijn studie. Ik kreeg onder andere les van Wim Essed en Ruud Ouwehand (contrabas), Henk de Ligt (basgitaar) en Hans Roelofsen (klassiek contrabas).

In 1998 haalde ik mijn diploma voor docerend musicus (Bachelor). In 2000 heb ik mijn studie afgesloten als uitvoerend musicus jazz en pop (Master), met aantekening klassiek contrabas. De brede kennis van mijn opleiding en ervaring zie je terug in mijn werk! (zie ‘werk’ op deze website).